Evergreen Movies | Generale | Cantinflas: El Bolero de Raquel
 
Rate this book

Menantu Vs Mentua (2000)

by Dyadila(Favorite Author)
4.29 of 5 Votes: 3
languge
English
publisher
Kaki Novel Enterprise
review 1: as salam... satu lagi karya Dyadila yang tak menghampakan. 5star! good job dear.... novel ni jalan ceritanya mudah dihadam otak sbb xcerewet pun jalan ceritanya...segala rencah garam masala ada dlm novel ni...daripada awal cerita yg menghiburkan buat saya ketawa dan tersenyum sendiri dgn gelagat Qeesya Ameena yg sempoi n selamber jer.... cuba mengurat Izz Rayyan sepenuh hati. kegilaan cinta buat mereka berdua disatukan jua....kalau dh jodoh ye tak? then, bermulalah episod suka duka dlm hidup qeesya....dugaan dtg bertimpa2 buat gugur juga air mata saya.... see...dh ckp mmg cukup rencah citenya... apapun keikhlasN hati qeesya jg yg menang.... tentulah kene happy ending.... yeyyy....khatam baca dah...tq saudari penulis untuk hidangan mata n minda yg memuaskan hati beta....pe... moreaceee....oklah novel ni saya recomanded sbgai bahan bacaan santai dan xmemenatkan otak pun nk faham.... jumpa lg....udada...ubabaiii....
review 2: C izz ni harap qeesya kejar cinta dia jer.. Klu qeesya tak kental mmg dh tersungkur tengah jln dah. Ada dia kesah??Mak mentua die mmg kaki kritik.. Ajar nye takde. Ada dia kesah?? (Mak Kiah kn ada..)Tok wan dia mmg bekap paling baik punya. Sampai aku takot klu dia batok sekli pon. Ada dia kesah?? (Mmg patut kesah pon sal aku tanak la dia sakit dah tu meninggal. Kang takde pulak 'kuasa besar' yg sokong qeesya kat rmh tu.)C dahlia tu bipolar apa? Kemain lemah gemalai yg sebenarnya kasar. Ada dia kesah?? (Tok wan jer yg realise fiil c talam nih.)Puan Asilah lak bajet mak tiri Cinderella. Ada dia kesah??Khairul ikhwan ala2 ultraman mabeus. Hero semua org nih. Ada dia kesah??Lastly c qeesya.. Bole lak dia kasi explain misteri hubungan dia ngan khairul tu dlm buku?! Adoi la.. Dh ada 'ikan' depan mata mana 'kucing' ada masa nk buka buku oiii. Ada dia kesah?? Ps: bca review ni ko akan notice tag line yg kerap ada dlm novel tu smpai naik annoying gak la. Tpi aku ada ubah sikit. Ada aku kesah?? less
Reviews (see all)
KDB97
Seriously sedih . Menangis teresak-esak kot . Jahat la rayyan
Yoyo
dah lama tak ber-touching2 waktu baca novel. \(^___^)/
tjk
Done.
Write review
Review will shown on site after approval.
(Review will shown on site after approval)