Virtual Microscope | Rebecca Shoichet | Ultimate - Vidéos Photos à la TV
 
Rate this book

GELAP (2014)

by Ariff Adly(Favorite Author)
3.86 of 5 Votes: 4
languge
English
publisher
Buku Fixi
review 1: Tamat baca #GELAP karya @ariffadlyyy. Naskah kedua selepas #KACAU. Ternyata, dalam #GELAP --- Ariff berjaya mengurangkan kesan bunyi-bunyian (sound effects) dalam penulisan dia berbanding dengan #KACAU.Cuma, jalan cerita #GELAP boleh dijangka dengan pembunuhnya boleh diketahui dari awal lagi. Berbanding #KACAU yang sehingga hampir penghujungnya baru diketahui siapa pembuat onar.Apa pun, tahniah Ariff.
review 2: sorry to say, aku sangat hampa dengan GELAP. walaupun KACAU adalah workpiece pertama penulis, tapi bagi aku KACAU lebih matang dan best daripada GELAP.aku sudah boleh agak siapa pembunuh daripada awal lagi dan motifnya pun aku turut dapat agak sebab aku rasa ada satu movie Jerman yang lebih kurang jalan ceritanya.even part bunuh-bunuh tu pun tak mampu bu
... moreat aku cringe atau meremang sebab i've read better.aku paling tak faham part (spoiler alert. kalau nak baca, bacalah. tak nak skip perenggan ni) Dawi jadi psycho. dia macam tetiba je? ke sebab mental breakdown dan akhirnya Dawi turut sama jadi psycho? entahlah.GELAP bagi aku biasa2 je. mungkin aku tahu Kidd boleh buat yang lebih bagus lagi atau aku saja yang letakkan harapan tinggi sangat pada kidd.entahlah. less
Reviews (see all)
kathhyrine
penceritaan yg menarik..tp ending dia agak mengecewakan...tp tidak mencacatkan cerita..4 *
ninjaseeweed
This book kinda disappoint me. I expect more. Something more gempak than KACAU.
spence
The best thriller-FIXI novel so far! Recommended!
Eve
5 star.. memang best :)
Write review
Review will shown on site after approval.
(Review will shown on site after approval)
Other books by Ariff Adly